Lørdags Gårdbutikken

Lørdage fra oktober til Marts

Klokken 10.00 - 15.00

Gårdbutikken åbner d.7 oktober. 2023

Selvbetjenings Gårdbutikken

 Åbent hver dag fra morgen til aften. 

Det er selvbetjening.

Kontant betaling samt MobilePay

​Fjerde generation

​Den 1. juli 2000 overtog vi gården efter mine forældre, Erik og Birthe Ullemose. Vi er fjerde generation på gården, som siden 1970´erne har været drevet som ren frugtplantage.


Min oldefar, Jens, købte gården og drev den på klassisk vis med blandet dyrehold, korn og roer på markerne og meget lidt frugt.


Min farfar, Johannes, opdagede, at her var gode vilkår for at dyrke æbler, men det var stadig landbruget, der var hovederhvervet.

Da min far overtog gården i midten af 50´erne, var det halvt landbrug halvt frugtavl. Efter to års tillægsuddannelse i frugtplantager i USA vendte han hjem med et klart mål. Han ville være 100% frugtavler.


Det lykkedes allerede i starten af 1960´erne at plante jordene til med frugttræer, men endnu frem til slutningen af 1970´erne havde han lidt svineavl.


Frugtavlen blev styrket op gennem 1970´erne, og i 1980´erne vandt maskinerne stadig mere indpas i produktionen og høsten. De otte faste medarbejdere blev reduceret til fire samtidig med, at han tilkøbte jord.

​I lære som 15-årig

Jeg er den midterste af tre søskende. Min storebror Frans valgte en karriere som lærer, og min lillesøster Maj-Britt er lærer, så det var naturligt, at jeg overtog gården.

Skoletræt - skolen ikke lige mig. Jeg ville hellere arbejde i plantagen, så da jeg var 15 år, gik mine forældre med til, at jeg kom i lære. Jeg kom på Søhus Gartnerskole og som 19-årig stod jeg som en af de yngste nogensinde med driftsledereksamen og det grønne bevis.

​Praktiktiden gennemførte jeg på Edelgave på Sjælland hos den navnkundige Gudmund Jørgensen, som dengang var en af Nordeuropas største saftproducenter. At ”saftkongen”, som han blev kaldt, havde en særlig interesse for fodbold, gjorde kun opholdet så meget sjovere. Han var storsponsoren bag starten på Herfølge.


Det var sjovt at være et sted, hvor der ikke manglede noget, men ellers mener jeg, at det er sundt at skulle slås for at nå sine mål.

Anne-Mette og Jesper

FIRMAINFO

​Ullemose Frugt

CVR: 25461975

ADRESSE

​Hovvej 7

5883 Oure

KONTAKT

Tlf.: 62 28 28 56 eller 30 31 23 24

Send en mail