​Sene sorter

Belle de Boskoop

Belle de Boskoop stammer fra Boskoop i Holland og er fra midt i 1800-tallet. Det er et meget lækkert madæble, der er velegnet til at bage i ovnen med smør, nødder, sukker eller honning, kanel og måske marcipan. Det plukkes i starten af oktober og kan holde sig på køl til ind i februar. Det er store, matgrønne æbler med en rød dækfarve – ofte dækket af en gulbrun rustbelægning.

Rød Elstar

Rød Elstar er fra Holland omkring 1955. Det nedstammer fra Ingrid Marie og Golden Delicius. Der plukkes i slutningen af september og kan hold sig på køl frem til februar. Æblet er middelstort, rundt og regelmæssigt med gul bundfarve og klar rød dækfarve. Middelfast og saftigt med en syrlig-sød smag og aroma. Højt C-vitaminindhold.

Jonagold

Jonagold er den mest røde version af Jonagold. Jonagold stammer fra Geneva, New York i USA. Jonagold er frugten af en yderst vellykket krydsning fra 1968 mellem Golden Delicious og Jonathan. Jonagold Red (Jonagored) og King Jonagold er to af de mest almindelige kloner der er kommet til siden.

Jonagold er et smukt kegleformet, fast, saftigt, sprødt æble med en intens syrlig-sødmefuld og fint krydret smag. Farven er rød-orange med en stribet solside. Jonagored er som navnet antyder mere dækkende rød. Æblet plukkes I oktober og holder sig på køl til januar.

Spartan

Spartan er plukkemodent tidligst midt i oktober, er nærmest blå-rødt, men bliver ved pudsning lysere, skinnende rødt; lidt stribet.
Æblet kan holde sig på køl til marts-april og bevarer den friske, søde og sprøde smag.


Den rigtige, gode smag fremkommer kun, hvis æblet har opnået en god størrelse; blandt andet ved udtynding i tilfælde af for mange frugter.

Mutsu

Mutsu er udviklet i Amori, Japan, som en krydsning mellem det japanske æble Indo og Golden Delicious. Æblet har navn efter byen Mutsu på øen Honshu som er center for japansk frugtavl. Frugten er stor – normalt 4-5 styk til et kilo. Æblet er grøngult med rosa skær. Fast og sprødt, gulligt frugtkød med en sød og parfumeret smag. Det har en fin svag aroma. Velegnet som spiseæble og til salater. Det plukkes sidst i oktober og holder sig på køl til marts.

FIRMAINFO

​Ullemose Frugt

CVR: 25461975

ADRESSE

​Hovvej 7

5883 Oure

KONTAKT

Tlf.: 62 28 28 56 eller 30 31 23 24

Send en mail