Lørdags Gårdbutikken

Lørdage fra oktober til Marts

Klokken 10.00 - 15.00

Gårdbutikken åbner d.7 oktober. 2023

Selvbetjenings Gårdbutikken

 Åbent hver dag fra morgen til aften. 

Det er selvbetjening.

Kontant betaling samt MobilePay

​Mellemtidelige sorter

Aroma

Aroma blev skabt i Sverige i 1973 ved en krydsning mellem Ingrid Marie og Filippa. Æblerne er plukkeklare i september og kan holde til helt hen i december – og til januar på køl. Frugten er stor, rund og regelmæssig glat, og de nyere kloner er højrøde. Kødet er middelfast med en saftig smag..

Filippa

Det er et gult æble med en lidt tyk og fedtet skræl. indeni hvidt, syrligt og velduftende. Et æble der egner sig til både madlavning og som spiseæble.

Filippa er fynsk æble fra 1877 opkaldt efter en lærerdatter. 

​Ingrid Marie

Ingrid Marie er opdaget i en fynsk have omkring 1910, men faktisk er det en krydsning mellem Cox Orange og Guldborg. Æblet findes i en oprindelig rød og grøngul form, som nu er næsten overtaget af en mørkerød variant: Rød Ingrid Marie eller Karin Schneider.


Det er en middelstor, rund og regelmæssig frugt – næsten helt dækket af rød farve. Kan plukkes fra 1. oktober og en lang periode, og på køl kan det holde sig til januar.


Spisekvaliteten er ikke noget særligt, derimod er den velegnet til æblegrød og –kage. Den er meget modtagelig overfor sygdomme.
Alligevel kan man ikke andet end beundre sorten, der trofast hvert år leverer en mængde flotte frugter, selv om nogle må kasseres.

Pigeon

Pigeon er en gammel sort. Oprindelsen er ukendt. Det skal plukkes sidst i september Lille ægformet med fast, sprød og saftigt kød, der smager syligt til sødt. Æblerne skal lægges til soling for at blive helt røde. De holder sig på køl til januar. Et populært æble til jul.

Elstar

Rød Elstar stammer fra Holland og er fremavlet på Golden Delicius og Ingrid Marie. Den plukkes sidst i september og holder sig på køl til januar. Æblet er middelstort, rundt og regelmæssigt med gul bundfarve og klar rød dækfarve. Det er fast og saftigt med en let syrlig-sød smag og aroma. Højt C-vitaminindhold.

FIRMAINFO

​Ullemose Frugt

CVR: 25461975

ADRESSE

​Hovvej 7

5883 Oure

KONTAKT

Tlf.: 62 28 28 56 eller 30 31 23 24

Send en mail